HOME  |  FUNDASHON VERRIET  |  Ontstaan therapie met paarden op Curaçao

Ontstaan therapie met paarden op Curaçao

Op het terrein grenzend aan Rancho Harmonia ligt het Savaanhuis, dat in 2004 geopend is. In het Savaanhuis komen kinderen en jongvolwassenen met een diagnose autisme spectrum stoornis voor begeleiding en therapie.

In de beginjaren kwam initiatiefneemster Inge Boutier elke vrijdagmiddag met een groepje kinderen naar de rancho, die toen nog eigendom was van het echtpaar Sixto en Gerda Wout. De paarden op de rancho hadden een grote aantrekkingskracht op de kinderen. Zo is het idee ontstaan om de kinderen wekelijks bij de paarden te laten komen om ze te borstelen, te knuffelen en te rijden. De kinderen beleefden niet alleen veel plezier en ontspanning, ook werden zij uitgedaagd te interacteren met de paarden, met elkaar en met de begeleiders. Grenzen werden verlegd en sociale vaardigheden geoefend.

Wat begon als een gezellige vrijdagmiddag, groeide uit tot een meer structureel aanbod voor de kinderen en jongeren met ASS. Er werd een therapeut aangetrokken, die geschoold was op het gebied van paardengedrag en er werd een therapie-aanbod ontwikkeld voor de cliënten van het Savaanhuis en kinderen die vanuit de ambulante zorg werden aangemeld.

In 2015 werd Rancho Harmonia overgenomen door Fundashon Verriet. Er werden twee voltijd functies gecreëerd voor de therapie met paarden voor jongeren met ASS. Het therapie-aanbod werd verder geprofessionaliseerd aan de hand van international ontwikkelde methodieken.

Therapie aanbod Rancho Harmonia

Ga terug naar: